Search and book

Booking

Onderhoud en winterstalling

Wij begrijpen dat u zuinig bent op uw schip. Onze jachthaven beschikt daarom over modern materieel, zoals een 30 tons botenlift en een hydraulische botenwagen, om uw schip veilig uit het water te halen en te transporteren voor stalling en onderhoud. Bij de Boatshop kunt u terecht voor al uw vragen over winterstalling en onderhoud of het maken van een afspraak.

 

Volvo Penta Dealer

Jachthaven Eldorado het officiele Volvo Servicepunt voor het gebied tussen Nijmegen en Venlo. Met al uw vragen over de motoren van dit wereldmerk kunt u bij ons terecht en de meeste courante onderdelen zijn in ons magazijn aanwezig. Uiteraard worden reparaties snel en vakkundig uitgevoerd. Updates van uw software, storingen uitlezen kan met onze moderne uitlees apparatuur voor u gedaan worden. Daarnaast zijn onze monteurs ervaren met onderhoud en reparatie van andere merken inboard motoren, u moet dan denken aan merken als; Mercruiser, Vetus, Yanmar, Solé en Iveco.

Voor de meeste merken zijn ook een flink aantal onderdelen aanwezig, neem hiervoor contact op met de boatshop of stuur een e-mail.

De meeste onderdelen van uw binnenboordmotor behoeven eens per jaar afstelling, controle en zo nodig vervanging om goed te blijven functioneren. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van de motorolie, staartolie, filters, of de accu’s

 

Winterstalling

Voor het veilig overwinteren van uw schip, biedt Jachthaven Eldorado verschillende mogelijkheden:

- Bootstalling in een goed geïsoleerde condensvrije hal

- Bootstalling buiten op een goed afgesloten, verlicht terrein

- Bootstalling in het water

Klik hier voor de tarieven en de mogelijkheden tijdens het winterseizoen.

 

Winteronderhoud

De winterperiode is uitermate geschikt voor onderhoud uitvoeren aan uw schip. Daarbij kunt u denken aan het winterklaar maken van uw boot, de motor en/of generator, een onderhoudsbeurt van de motor met olie verversen en filters vernieuwen, het watersysteem aftappen, tanks leegmaken en het toilet vorstvrij maken. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, of om gebruik te maken van onze monteurs.

U kunt ons in de winterperiode ook opdracht geven voor de volgende werkzaamheden:

- Antifouling aanbrengen

- Het inbouwen van boeg- en hekschroeven

- Het keuren en/of afpersen van uw gasinstallatie t.b.v. het HISWA-certificaat

- Het controleren en repareren van schroef en schroefas

- Het inbouwen en onderhouden van een scheepskachel

- Het herstellen of aanmeten van een bootkap

- Schade herstellen d.m.v. spotrepair

- Het polijsten van de romp en opbouw van uw schip

- Het lakken van uw schip

- Het houtwerk van de binnen- en buitenzijde van uw schip behandelen

- Het aanbrengen van een kunststof teakdek

Tevens kunt u bij ons terecht voor alle overige vragen die u heeft over het onderhoud van uw schip. Wij staan u graag te woord en geven u vakkundig advies.

 

Het is op de wal en in de hal niet toegestaan om reparaties uit te voeren anders dan in overleg met de havenmeester. Dit geldt ook voor antifouling aanbrengen. Schuren is enkel toegestaan in de werkhal. Huur onze werkhal voor de werkzaamheden die u aan uw boot wenst uit te voeren.

[photoalbum]

Algemene informatie jachthaven